Konu
:
Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Konak İzmir
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Hakkında - Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Tanıtım - Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Resimleri - Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu İletişim
Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Okulumuz ilk kez 1935 � 1936 yılında Basmane�de Evliya zadelerin konağında Karataş Ortaokulunun bir şubesi olarak eğitime başlamıştır
Bu konumunu 1938 � 1939 Öğretim yılı başına kadar sürdürmüş olup 1938 � 1939 Öğretim yılı başından itibaren Tilkilik Kız Ortaokulu adıyla bağımsız ortaokul yapısı kazandırılarak aynı binada faaliyetine devam etmiştir
1950 � 1951 Öğretim yılında Kestelli Caddesi Tan Mahallesindeki Yemişçi zadelere ait binaya taşınmış,1969 Öğretim Yılı başına kadar eğitim- öğretim çalışmalarına bu binada devam etmiş 13
03
1961 Tarihinde adı, bakanlıkça Kestelli Kız Ortaokulu olarak değiştirilmiştir
30
09
1969 Yılında ise ŞERİFE ECZACIBAŞI İLKOKULU bahçesinde yapılan yeni binasına taşınmıştır
Bu ilkokul 1960 yılında Süleyman Ferit Eczacıbaşı tarafından annesi adına yaptırılmış, daha sonra 1962 yılında Dr
Eyüp Sabri tarafından çevre düzenlemesi ve ek hizmet binaları yaptırılarak hizmetini sürdürmüştür
Aynı bahçeyi paylaşan iki okul ayrı ayrı yönetim birimleriyle yönetiliyorlardı
Karma eğitim veren Kestelli Ortaokulu 1982 yılında İlköğretim Okulu statüsü kazandı
Bu durum 1987 � 1988 Öğretim yılına kadar devam etmiş, bu tarihte Şerife Eczacıbaşı İlkokulu binası yerine İZMİR ÖĞRETMEN EVİ yapılmıştır
Böylece ilkokul sınıfları ortaokul bünyesine alınarak yönetimi birleştirip KESTELLİ ŞERİFE ECZACIBAŞI İLKÖĞRETİM OKULU adı ile eğitim � öğretim faaliyetlerine devam etmektedir
Okul 1960 yılında Süleyman Ferit ECZACIBAŞI tarafından annesi Şerife ECZACIBAŞI adına inşa edilmiştir
Dış duvarlara demir takılması 1966 yılında gerçekleştirilmiştir
Okul arsası çok eskiden mezarlıkmış, sonraları şehir imar planına göre koruluk olarak tanzim olmuş
OKULUMUZUN ÇEVRESİ:
İkiçeşmelik yolunun altında kalan okulumuz, mevki adı olarak bulunduğumuz yer CUMHURİYET KORULUĞU�dur
ÇEVRENİN DOĞAL YAPISI
Mahalle Kadifekale tepesinin yamaçlarında kuruludur
Yaz aylarında İmbat rüzgarları alır
Yüksekte bulunduğumuz için iklim serindir
ÇEVRENİN TARİHÇESİ
Okulun batısında şimdi kullanılmayan Kadifekale�ye kadar giden bir yeraltı geçidi bulunmaktadır
RUM KIZI SUYU:430 sokakta, Ceneviz İmparatoru hasta kızı adına yaptırılmış olan bir çeşme vardır
Halk inanışına göre bu çeşmenin suyu mide ağrılarına iyi gelirmiş
AGORA: Üç katlı, orta kısmı avlulu bir tarihi eserdir
Bazalikasında bir mahkeme salonu bulunmaktadır
Ayrıca mahzenlerde Gladyatörlerin ve silahşörlerin savaştığı sanılmaktadır
Marküs burayı karısı için yaptırmış
Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Konak
Okulun Telefonu: (0232) 4411168
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: 431 Sk
No:4/4 İkiçeşmelik
Okulun Web Adresi: