08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Manisa
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Arsası İbrahim DOKUYUCU isimli hayırsever tarafından bağışlanan okulumuz 1959 yılında İmar ve İskân Bakanlığı tarafından tek katlı betonarme karkas olarak inşa edilmiştir Bu kişinin isminin anılması düşüncesiyle, alt kattaki bir dersliği ismi verilmiştir
Şehrin büyümesi, nüfusun artması sonucu ihtiyaca cevap veremeyen okul binamıza 1971 yılında ikinci kat ilave edilmiştir
Okulumuzun konumu: Bina 435 metrekare, çiçeklik 400 metrekare, oyun alanı ise 2975 metrekaredir
Zemin katta, 3 derslik, 1 Fen ve Teknoloji Laboratuarı 2 anasınıfı, 1 müdür yardımcısı odası 1 mutfak ve bayan tuvaleti bulunmaktadır Birinci katta 5 derslik, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası 1 öğretmenler odası, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 rehberlik servisi odası ve bay tuvaleti bulunmaktadır
Okulumuzun oyun alanı 1971 yılında güneye doğru genişletilerek basketbol sahası yapılmıştır Daha önceden okulumuz bünyesinde faaliyet gösteren halk kütüphanesi 1994 yılında kaldırılarak Karaköy’deki yerine taşınmıştır Ahşap doğrama olan okul pencereleri 1995 yılında demire doğramlarla değiştirilmiştir ve basket sahası asfaltlanmıştır 1996 yılında zemin kattaki sınıfların ahşap yer döşemleri sökülerek yerine mozaik döktürülmüştür 1997/1998 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 8 yıllık İlköğretime geçişle birlikte okulumuzun ismi Cumhuriyet İlköğretim Okulu olmuş ve okulun ön bahçesine Atatürk büstü yaptırılmıştır Yine aynı yıl okulumuza kendi imkânlarıyla kalorifer tesisatı döşetmiş olup 2008/2009 eğitim-öğretim yılında ise doğalgaza geçilmiştir
Aradan geçen otuz dört sene zarfında daha da büyüyen mahallemizin ihtiyacın cevap veremeyen okulumuza 2004/2005 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 215 metrekare ve 9 derslik, 3 tuvaleti olan ek bina inşa edilmiştir Böylelikle okuldaki toplam derslik sayısı 19 olmuştur
Öğrenci yoğunluğu sebebiyle 2006 /2007 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ikili öğretime geçilmiş ve bu öğretim yılında bakanlık tarafından okulumuza Bilgi Teknoloji sınıfı açılmıştır Milli Eğitim Bakanlığının zorunlu anasınıfı uygulama projesi kapsamında 2010–2011 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okulumuza ikinci anasınıfı şubesi açılmıştır
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (236) 231 1886
Okulun Faksı: (236) 238 5780
Okulun Adresi: Akmescit Mah İzmir Cad N0: 273 Manisa Merkez 45010
Okulun Web Adresi: http://manisacumhuriyetio k12 tr/
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri :