Konu
:
Dana Eti Kısımları
Yalnız Mesajı Göster
Dana Eti Kısımları
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Eti Kısımları
Kısımları
Dana etinin parçaları
Dana etinin gerdan, but ve karın kısımları daha çok hareket ettikleri için daha kaslı ve serttir
Gerdan, but ve karından uzakta kalan kısımlar dana etinin en yumuşak ve en tercih edilen
(dolayısıyla en pahalı)
kısımlarıdır
Dana eti kasaplar tarafından kullanım amacına göre aşağıdaki kısımlara ayrılarak satılır:
Kontrfile
Bonfile
Nuar
Kontrnuar
Sokum
Tranç
Yumurta
Antrikot
Bodigo
Döş
Pençeta
Kürek
Gerdan
Bu parçalar arasında gerdan, pençeta, döş ve kürek kısımları hayvanın daha çok hareket eden kısımları olduğu için daha serttir ve genellikle kıyma olarak kullanılırlar
Nuar, kontrnuar ve bodigo (but) kısımları haşlanarak yenmeye uygundur
Yumurta, tranç ve sokum kısımları kuşbaşı et olarak kullanılır
Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır, dolayısıyla ızgara için mükemmeldir
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul