08-18-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vucut Direnciniz İcin Mukemmel Formul
Bunları alın soğuk algınlığı ve yorgunluğu unutun
Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların kapımızı çaldığı kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için tabiat eczanesini öneriyor Yılmaz'a göre her gün 2- 3 porsiyon sebze ve 3- 4 adet meyve tüketmek vücudu bomba gibi yapıyor
YÜKSEK DEĞERLİ ANTİOKSİDAN YİYECEKLER
"Alternatif antioksidan yiyecekler içeren değişken bir beslenme programı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yoludur" açıklamasını yapan Yılmaz, yüksek değerli antioksidan içerikli besinleri şöyle sıralıyor:
Kuru erik
Nar
Kuru üzüm
Yaban mersini
Sarımsak
Ispanak
Brüksel lahanası
Brokoli
Portakal
Kırmızı biber l Kivi
VÜCUDU GÜÇLÜ KILMANIN YOLLARI
Besinlerin, hayatımız için küçük fakat önemli rolleri bulunuyor Sabah yapılan bir kahvaltı ile gün içindeki vücut direnci artırılabiliyor
Veya öğleden sonra alınan ara atıştırmaların kaliteli besinlerden oluşması (meyve, peynirli sandviç, süt veya kuru meyveler, ceviz, badem) akşam saatlerine kadar birikecek yorgunluğu önleyebiliyor
Aylin Yılmaz, "kış aylarında, özellikle lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi kış sebze ve meyvelerini tercih edin" diyor
SOĞUK ALGINLIĞINI ÖNLEYEN FORMÜL
Kalkış: Ilık su ve kuru erik Sabah kahvaltısı: 1 bardak az yağlı süt içine 2 kaşık yulaf, yarım muz ve 5-6 çiğ badem
Ara: Greyfurt-yeşil elma ve portakal suyu
Öğle: Mercimek çorbası veya nohutlu - cevizli salata, yanında çavdar ekmeği ve ayran
İkindi: Kuru erik veya yaban mersini
Ara: Kefir veya soya sütü
Akşam yemeği: Somon balığı ve bol yeşillikli salata (limonlu-z yağlı)
Yatmadan 1saat önce: 1 portakal, kivi
YORGUNLUĞA KARŞI ETKİLİ REÇETE
Kalkış: Ilık su ve kuru erik
Sabah kahvaltısı: Çavdar ekmeği yumurta ve portakal suyu
Ara: Kuru erik veya kuru üzüm Ögle: 150 gr et, veya ızgara balık, bulgur
İkindi: Taze sıkılmış nar suyu Ara: Çavdar ekmeğine beyaz peynirli tost
Akşam yemeği: 1 kase mercimek çorbası, ıspanak yemeği, limonlu salata Yatmadan önce: 1 bardak süt veya az yağlı yoğurt
ŞİFA VE VİTAMİN DEPOSU
Somon (182 kalori, 20 mcg selenyum, 310 mg potasyum)
Fındık (650 kalori, 25 mg E vitamini, 2 2 mg çinko, 4 9 mg manganez)
Muz (95 kalori, 11 mg C vitamini, 400 mg potasyum, 6 mg kalsiyum)
Nohut (115 kalori, 1 55 mg E vitamini, 1,5 mg demir, 43 mg kalsiyum)
Sarımsak (98 kalori, 0 38 mg B6 vitamini, 2 mcg selenyum, 620 mg potasyum)
Patates (136 kalori, 14 mg C vitamini, 630 mg potasyum, 0 54 mg B vitamini)
Kuru erik (140 kalori, 2,6 mg demir)
|
|
|