08-18-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftarda Sağlıklı Beslenmek
İftarda Sağlıklı Beslenmek
İftarda Sağlıklı Yemek
- Orucumuzu su ile açıyoruz 2 bardak su içilir 2-3 adet hurma yenebilir
- 1 kase hafif bir çorba içilir
- 15-20 dakika ara verildikten sonra tekrar yemek yenmelidir Bu bekleme süresinde başlangıçta olan aşırı yemek yeme hissi kısmen azalacaktır
- Çorbamızı içtikten sonra aşırı kaçmamak kaydı ile
- Protein için haşlanmış veya fırında et yemekleri veya yumurta, kuru baklagiller
- Sebzeler (Semizotu, Domates, Salatalık, Salata, Yeşil Fasulye v b ) gibi
- Yoğurt, ayran
- Karbonhidrat almak için tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, bulgur pilavı, makarna yenilebilir
- Tatlı yeme ihtiyacı hissederseniz tatlıyı hemen yemekten sonra yemeyin Güllaç gibi hafif sütlü tatlıları veya karpuz, üzüm, kavun, erik, vişne gibi meyveleri aşırıya kaçmadan yemekten 1-2 saat sonra yiyin
alıntı
|
|
|