Yalnız Mesajı Göster

Baharat Secimine Dikkat..

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharat Secimine Dikkat..



Baharat Secimine Dikkat


Lezzetli yemek, hamur işi hatta tatlı çeşitlerinde baharat tercihi çok önemli İşte baharatların uyum sağladığı sebzeler ve baharat çeşitleri:


Bakla: Dereotu, maydanoz, adaçayı


Bezelye; Maydanoz, dereotu, nane


Çorbalar: Fesleğen, maydanoz, kekik, nane


Salatalar: Kara biber, kekik, maydanoz, nane, reyhan, soğan, sarımsak


Komposto: Karanfil, tarçın, vanilya, zencefil


Havuç: Mercan köşk, maydanoz, dereotu, soğan sarımsak

Hamur işleri: Dereotu, karabiber, susam, maydanoz





Kabak: Dereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan




Kereviz: Defne, dereotu, maydanoz, fesleğen




Kuru fasülye: Adaçayı, kırmızı biber, sumak kimyon, karabiber


Marul: Fesleğen, maydanoz, dereotu, kekik, nane




Mercimek: Soğan, sarımsak, kimyon, nane, defne





Nohut: Soğan, sarımsak, kara biber




Pirinçli tatlılarda: Tarçın, karanfil, vanilya, Hindistan cevizi


Pirinçli tuzlular: Safran, nane, yenibahar, tarçın, karabiber, maydanoz, dereotu


Tatlılar: Tarçın, karanfil, zencefil, kakule, vanilya, kakao


Ekmekler: Çörekotu, susam, zencefil, mahlep, haşhaş



Alıntı Yaparak Cevapla