Konu
:
Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler
Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler-Fırın Kullanmayla İlgili Püf Noktalar
* Fırında pişirmede en yaygın olarak kullanılan ısı aralığı 160- 180 °C arasıdır
* Tarifte aksi belirtilmediği takdirde fırın önceden pişirme ısısına ayarlanıp ısıtılmalı ve yiyecek sıcak fırına sürülmelidir
* Fırında kullanılacak tepsiler ve pişirme kapları yapışmayı engellemek için hafifçe yağlanmalıdır
* Üzeri kızarması istenilen yiyecekler mümkün olduğunca üst raflara yerleştirilmelidir
* Pişme süresi uzun olan soslu yiyecekler, bir süre üzeri folyo ile kapalı pişirilip sonra folyo kaldırılarak üzerleri kızartılmalıdır
* Pişme sırasında fırının kapağının açılması ısı kaybına neden olacağından pişirmeyi etkiler
Bu nedenle fırının kapağı sık açılmamalıdır
Kekler için ilk 20-25 dakikadan önce hiç kapak açılmamalıdır
* Fırından tepsi çıkarmak için ıslak bezler kesinlikle kullanılmamalı, kalın fırın eldivenleri veya birkaç kat kuru havlu bezler tercih edilmelidir
* Kabuğu soyulmuş bademleri ve çam fıstıklarını 185 °C'ye ısıtılmış fırında hiç yağ koymadan altın sarısı renkte kavurabilirsiniz
* 200 °C'de bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırın tepsisine yerleştirerek peksimet haline getirebilirsiniz
* 75-100 °C'de yemeklerinizi sıcak olarak koruyabilirsiniz fakat kurumamaları için üzerlerini kapalı tutmalısınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul