Yalnız Mesajı Göster

Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler



Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler-Fırın Kullanmayla İlgili Püf Noktalar

* Fırında pişirmede en yaygın olarak kullanılan ısı aralığı 160- 180 °C arasıdır

* Tarifte aksi belirtilmediği takdirde fırın önceden pişirme ısısına ayarlanıp ısıtılmalı ve yiyecek sıcak fırına sürülmelidir

* Fırında kullanılacak tepsiler ve pişirme kapları yapışmayı engellemek için hafifçe yağlanmalıdır

* Üzeri kızarması istenilen yiyecekler mümkün olduğunca üst raflara yerleştirilmelidir

* Pişme süresi uzun olan soslu yiyecekler, bir süre üzeri folyo ile kapalı pişirilip sonra folyo kaldırılarak üzerleri kızartılmalıdır

* Pişme sırasında fırının kapağının açılması ısı kaybına neden olacağından pişirmeyi etkiler Bu nedenle fırının kapağı sık açılmamalıdır Kekler için ilk 20-25 dakikadan önce hiç kapak açılmamalıdır

* Fırından tepsi çıkarmak için ıslak bezler kesinlikle kullanılmamalı, kalın fırın eldivenleri veya birkaç kat kuru havlu bezler tercih edilmelidir

* Kabuğu soyulmuş bademleri ve çam fıstıklarını 185 °C'ye ısıtılmış fırında hiç yağ koymadan altın sarısı renkte kavurabilirsiniz

* 200 °C'de bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırın tepsisine yerleştirerek peksimet haline getirebilirsiniz

* 75-100 °C'de yemeklerinizi sıcak olarak koruyabilirsiniz fakat kurumamaları için üzerlerini kapalı tutmalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla