Konu
:
Pratik Bilgiler / İşinizi Hafifletecek Bilgiler!
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Bilgiler / İşinizi Hafifletecek Bilgiler!
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Bilgiler / İşinizi Hafifletecek Bilgiler!
Yoğun hayatın koşturması içinde kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırmak istiyorsanız mutfakta işlerinizi kolaylaştıracak pratik bilgilerimiz tam size göre!
Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletip sonra sabunlu ılık suyla yıkayın
Yumurta lekesini çıkarmak için asla sıcak su kullanmayın
Çünkü sıcak su lekenin iyice kumaşın içine işlemesine neden olur
Zeytinyağlı yemeklerinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız içine 1 adet kesme şeker ekleyebilirsiniz
Zeytinyağlı yemek piştikten sonra kendi tenceresinde soğumalı ve mümkünse 1 gece dinlendikten sonra servis yapılmalıdır
Kırmızı et yemeklerinde tuz ekleme sırası önemlidir
Aksi takdirde et sertleşebilir ve iyi pişmez
Et yemeği iyice pişip ocaktan indikten sonra eklemek en ideal tuz koyma zamanıdır
Yemek pişirirken bir anlık dalgınlık sonucu yanmış ve tencerenin dibi tutmuşsa geniş bir metal bir kabın için soğuk suyla doldurun
Tencerenin kapağını açmadan yarısına gelecek şekilde su dolu kabı içinde 15 dakika bekletin
Sürenin sonunda yemeğinizi temiz bir tencereye geçirin
Bu sayede yemeğin tadı düzelmiş ve yanık kısım tencerede kalmış olacaktır
Elektrikli ocakta yemek pişiyorsanız, yemek piştikten sonra tencereyi ocaktan hemen alın
Çünkü elektrikli ocaklar hep geç ısınıp geç soğur
Ocağı kapattığınız halde bir süre daha ısı vermeye devam eder ve tencerenin dibinin tutmasına neden olabilir
Eve yayılan yemek kokuları yok etmek istiyorsanız küçük bir tavaya bir miktar sirke ve suyu karıştırıp kaynatın
Sirke tüm kötü kokuları yok edecektir
Tencereden yemek taştığında üzerine hemen tuz serpin
Soğuduktan sonra lekeli bölgeyi nemli bir bezle silin
Kolayca temizlendiğini göreceksiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul