Konu
:
Fırını Daha Verimli Kullanmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Fırını Daha Verimli Kullanmanın Püf Noktaları
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırını Daha Verimli Kullanmanın Püf Noktaları
fırın nasıl kullanılır - enerji tasarrufu için - fırını verimli kullanma rehberi
İşte fırınınızın ömrünün kısalmaması için dikkat etmeniz gereken 7 öneri
Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin
2
Fırın pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir
Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun
3
Fırın kapağının her açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25-30 derece birden düşer
Bu nedenle kapağını sık sık sık açmayın
4
Fırında bir yerine birden fazla yemek pişirmeyi planlayın
Düşük sıcaklıkta pişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz
5
Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın
Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesini sağlar
6
Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih edersiniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz
7
Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hızlı ısınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul