Yalnız Mesajı Göster

Fırını Daha Verimli Kullanmanın Püf Noktaları

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırını Daha Verimli Kullanmanın Püf Noktaları



fırın nasıl kullanılır - enerji tasarrufu için - fırını verimli kullanma rehberi


İşte fırınınızın ömrünün kısalmaması için dikkat etmeniz gereken 7 öneri


Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin

2 Fırın pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun

3 Fırın kapağının her açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25-30 derece birden düşer Bu nedenle kapağını sık sık sık açmayın

4 Fırında bir yerine birden fazla yemek pişirmeyi planlayın Düşük sıcaklıkta pişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz

5 Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesini sağlar

6 Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih edersiniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz

7 Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hızlı ısınır

Alıntı Yaparak Cevapla