Yalnız Mesajı Göster

Kanserden Korunmanın 22 Yolu

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanserden Korunmanın 22 Yolu





Kanser, genellikle 40’lı yaşlardan sonra sıklığı artan bir hastalık Erken tanı ve basit yöntemler çağın illetinden yakanızı sıyırmanızı sağlayabilir İşte kanserden koruyacak altın öğütler


1-Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin
2-Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren `light` hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin
3-Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin
4-Bol taze sebze ve meyve yiyin
5-Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin
6-Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin
7-Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin Mümkünse manda sütü kullanın Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin
8-Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin
9-Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
10-Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
11-Yağsız et yiyin ve etin üzerindeki yağları temizleyin
12-Protein ihtiyacını beyaz etlerle, baklagillerden karşılayın
13- Stresten uzak durun
14-Düzenli uyuyun
15-Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum
16-D vitamini düzeyinizi yükseltmek için dengeli güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın
17-Egzersiz yapın
18-Alkol kullanmayın
19-İşlenmiş soya ürünü yemeyin
20-Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin
21-Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder
22-Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla