Yalnız Mesajı Göster

Gemisini Yürüten Kaptan...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gemisini Yürüten Kaptan...

YÖNETİM

Başkaları yoluyla sonuç elde etme tekniği, en çok üstünüzden yakınırsınız üstünüzün kaderinizi hep elinde tutacağını sanırsınız Az Mutluluğa karşı pek çok üzüntü ve sıkıntı verir

Patrona hiç bir zaman mantıksız ve tutarsız olduğunu söyleme patronlar köşeye sıkıştırılmaktan hoşlanmaz Patronunuzun sizi tanıdığını sanırsınız Ama hiç kullanmadığınız yetenekleri bilmez Yeteneklerinizi ona fark ettirmiş olmanız gerekir Peki kendi astlarınızı ne kadar biliyorsunuz Ör sekreteriniz bir dosyayı kaç dakikada yazar Günde ne kadarını telefon ne kadarını daktilo başında geçirir

Asıl sorun çalışmalarınızı patronunuza haberdar etmemenizdir Sizi ona tanıtacak en uygun kişi sizsinizdir

YARGI GÜCÜ

Patron sizi tanımıyordur onu ilgilendiren sadece sonuçlardır Uzun vadeli planlar somut sonuçlar vermeyebilir üstünüzün çalışmalarınız hakkında doğru bilgiye sahip olmasını istiyorsanız Kendinizle ilgili bilgileri ona iletme sorumluluğu da size düşer Bunda da ileri gitmemek gerek, olumlu işlerinizi başkasından duyması daha iyi olur

ÖDÜL ALMAK VERMEKTEN DAHA KOLAY

Patron ödülden kaçınabilir Astlarından birini önemli bir toplantıya götürerek yada sık sık isminden söz ederek översem neden umduğu terfiyi yada maaş zammını alamadığını sorar

Patron astın sorun getirmesini istemez İşin hallini yeğler patron astından yükü hafifletmeyi bekler sorun götürmek ise yükü çoğaltır

EĞİTİM GELİŞTİRME

Birinin eğitim yeteneklerini geliştirmekte ayrı bir yeteneği gerektirir fakat patrondan fazla bir şey bekleme yetenekliyse eğitime çok ihtiyacı yok diye düşünür yok değil ise eğitimin vereceği çok bir şey olmadığını düşünür

GÜÇ

Patronunda gücünün sınırları vardır Bu onu öfkelendirir size yansıtır fakat şöyle düşün “hedef sen değilsin sadece orada bulunuyorsun” Demek yetkisi dışında güç yetiremeyeceği şeyler istemeyi ve kullanması gereken yetkiyi hatırlatman onu sinirlendirir

Alıntı Yaparak Cevapla