08-14-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hacımercan Köyü Sapanca Sakarya
Hacımercan Köyü Sapanca Bilgileri -Hacımercan Köyü Hakkında -Hacımercan Köyü Tanıtımı - Hacımercan Köyü Resimleri
İlçe: SAPANCA - İl: SAKARYA
Köy Muhtarı: NECMETİN YILDIZ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 264 598 07 25
Cep Telefonu:
0 (264) 598 07 25
Sakarya
Bilgiler
Nüfus 695 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 54600
Alan Kodu 0264
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Sakarya
İlçe Sapanca
Web Sitesi
Hacımercan, Sakarya ilinin Sapanca ilçesine bağlı bir köydür
Tarihi
Buranın Halkı Rumi 1293, Miladi 1877 Osmanlı Rus Savaşından sonra Kafkasya Batum Bölgesinden göç etmişlerdir selim ağa ve mercan ağa köy kurucularındandır selim ağanın 1 dünya harbinde şehit olmasından sonra mercan ağa köyü kurmuştur Köy kurucusu Hacı Mercan denilen zatın mezarı köyde mevcut olup, torunları hala o köyde yaşamaktadır Hacı Mercan ve selim ağa ' ın soyundan gelen mercanlar ve selimoğulları kişilerinin bir kısmı, Sapanca merkezde yaşamaktadırlar Sapanca'da Hacı Mercan'ın ismi "Mercanağa" olarak bir caddeye verilmiştir
Kültür
93 harbi muhaciri Lazlar'ın yaşadığı bir köydür YEMEK OLARAK KARA LAHANA YEMEĞİ,MISIR EKMEĞİ,MIHLAMA,MISIR UNU VE YUMURTADAN YAPILAN LAZ PASTASI,VE TATLI OLARAK LAZ BÖREĞİ YAPILMAKTADIR GELENEK VE GÖREKLERİ,,FAZLA YOKTUR KÖY MEYDANINDA BAYRAM EĞLENTİLERİ,KÖY DÜĞÜNLERİ ÇOK OLMAKTADIR KÖYÜN ÇOĞU BİRBİRİNE AKRABADIR KÖY İÇİ KIZ ALIP VERMELERİ YOKTUR
Coğrafya
Sakarya iline 22 km, Sapanca ilçesine 5 km uzaklıktadır
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 695
1997 695
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 - Suat MERCAN
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
|
|
|