Yalnız Mesajı Göster

Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Ezine Çanakkale

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Ezine Çanakkale

Gazi İlköğretim Okulu Hakkında - Gazi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Gazi İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Gazi İlköğretim Okulu Resimleri

Gazi İlköğretim Okulu Çanakkale Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Gazi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Gazi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Camii Kebir Mahallesi Kenan Evren Caddesi Ezine

Telefon Numarası: 2866181187
Faks Numarası: 2866185297

Tarihçe

Gazi İlköğretim Okulu 1905 yılında, iki katlı, tek bina olarak inşa edilmiştir 1905 ile 1926 yılları arasında Mahalle Mektebi olarak hizmet vermiştir Cumhuriyet devrinde, ilk öğrenci kaydı 1926 yılında yapılmış ve ilk mezunlarını 1931 yılında vermiştir Bu bina 459 m2 olup, beş dersliklidir Zamanla öğrenci sayılarının artması nedeniyle 1980 ile 1993 yılları arasında okul ikili öğretime geçmiştir1996 yılından itibaren okulumuz “Gazi ML İlkokulu” olarak eğitim, öğretime devam etmiştir 1997-1998 öğretim yılı başında ülkemiz genelinde, zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılmasından sonra, okulumuz 1997-1998 yılından itibaren, “ Gazi MLİlköğretim Okulu” olarak eğitim, öğretimi sürdürmüştür Aynı yıl içinde, aynı bahçeyi paylaştığımız Ezine Çok Programlı Lisesi’ nin 6, 7 ve 8 Sınıflarının okulumuza aktarılmasından dolayı, öğrenci sayımız iki katına çıkmış ve bu lisenin iki katlı, 8 derslikli, onarıma ihtiyacı olan B blok binası kullanılmaya başlamış 1998 yılında lisenin yeni yapılan binasına taşınması nedeniyle, A ve B bloklar okulumuza tahsis edilmiştir 2007 yılında onarıma ihtiyacı olan B blok yıkılarak, 3 katlı, 12 derslikli olarak yeniden eğitim, öğretime açılmıştır 2009- 2010 yılı itibariyle, 27 derslik, 707 öğrenci ve 40 personeli ile ilçemizin en büyük okulu olarak eğitim- öğretime devam etmektedir

MİSYONUMUZ :
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlerimize saygılı, teknolojiyi kullanabilen, özgüvenli, hoşgörülü, dürüst, yapıcı, yaratıcı ve eleştirel düşünce yapısına sahip öğrenciler yetiştirmek

VİZYONUMUZ:
Eğitim ve öğretimde kaliteli ve model bir okul olmak

biz

Alıntı Yaparak Cevapla