08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri Nelerdir
İç Anadolu Bölgesinin Meyve ve Sebzeleri,
İç Anadolu Bölgesinin Meyveleri Nelerdir,
İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Meyveler
İç Anadolu Meyveleri
İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri
Tahıl (özellikle buğday,arpa, çavdar, yulaf)
Şeker Pancarı
Elma
Armut
Sebze (baklagiller – fasulye, nohut, mercimek, bakla)
Ayçiçeği
Badem
Patates
Sebze : Sulamanın yaygın olmayışı sebze tarımını olumsuz etkilemiştir Sulanabilen yerlerdeki sebze üretimi yetersiz kalmaktadır
Meyve : Volkanik alanlarda bağcılık gelişmiştir Kayısı gibi meyve üretimi yaygındır
Tarım Ürünleri
Tahıllar : En önemli buğday ve arpa üretim alanı Konya Ovası’dır Burayı Ankara, Yozgat ve Kayseri takip eder
Baklagiller : Nohut, fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerin üretimi önemlidir Bu ürünler üretimde ilk sırayı alır Konya ve Yozgat mercimek üretiminde birinci sırada gelir
Patates : Üretiminde bölge ilk sırayı alır Niğde ve Nevşehir’de üretilir Buralardaki volkanik arazi patatesin büyümesi açısından çok elverişlidir
Şekerpancarı : Sulama yapılan yerlerde özellikle Konya, Eskişehir ve Aksaray’daki tarım alanlarının büyük bölümü şekerpancarına ayrılmıştır
|
|
|