08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aydın'dan Yuvarlama
YUVARLAMA ( AYDIN )
MALZEMESİ :
1 kg kıyma,
150 gr tereyağı,
2 baş orta büyüklükte soğan,
250 gr yoğurt,
2 Adet yumurta,
Karabiber,tuz,kırmızı biber,
Biraz un
2 5 bardak su
YAPILIŞI :
1 kg kıymanın içine rendelenmiş soğan,karabiber,tuz,yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulur Daha sonra içene azar azar un ilave edilerek,iyice yoğurulur ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman,fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak,unlanmış tepsinin üzerine avuç ortasında yuvarlanarak bırakılır Diğer tarafta tavanın içinde iyice kızdırılmış olan yağın içine hazırlanan yuvarlamalar atılarak kızartılır
Ayrı bir tencerenin içinde tereyağı iyice eritilerek,salça,tuz,kırmızı biber ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır Kaynayan suyun içine kızartılan yuvarlamalar boşaltılır 45 dakika pişmesi beklenir Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu,kızdırılmış yağın içine konulan kırmızı toz biberli sos dökülerek sıcak servis yapılır
NOT : Yuvarlamada kullanılan su haşlanmış etlerden oluşan et suyundan ,içine biraz da kaynamış nohut atılarak yapılırsa,lezzeti çok daha güzel oluyor Afiyet olsun
|
|
|