Konu
:
Kara Lahana (Pancar) Diplesi
Yalnız Mesajı Göster
Kara Lahana (Pancar) Diplesi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kara Lahana (Pancar) Diplesi
Pancar Diblesi:
Malzeler : 2 bağ Pancar (kara lahana), 3-4 adet orta boy soğan, 1 fincan sıvıyağ, 1 su bardağı pirinç, tuz-karabiber
Yapılışı : Pancar temizlenip yıkanır
İnce kıyılır, kaynamış suyun içerisine önce rengi kararmaması için tuz ilave edilir
Yıkanmış ve kıyılmış pancar kaynayan suya atılır
Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir
Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır
Ocaktan alınarak süzgeçten süzülür
Soğumaya bırakılır, diğer tarafta sıvıyağ tencere konulur, ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Suyu iyice süzülmüş pancarlar ilave edilir
Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılarak pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul