Konu
:
Eskişehir İn Mercimekli Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Eskişehir İn Mercimekli Mantısı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eskişehir İn Mercimekli Mantısı
Malzemeler:
İçi için
1 su brd yeşil mercimek
1 adet soğan
tuz
Hamuru için
2 yumurta
yoğurt
un
su
tuz
mercimeği ayıklayıp haşlıyoruz süzdükten sonra tuzunu kavurduğumuz soğanı isteğe bağlı baharat ekleyip bekletiyoruz
unun ortasını açıp yumurtları yoğurdu tuzu karıştırıp ılık suyla orta sertlikte hamur elde ediyoruz
Kalinligi ayni manti tarifindeki gibi olmali
Kareleri biraz daha buyukce kesiyoruz(Kayseri mantısı gibi küçük küçük olmıcak)
Ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun ve bohca gibi kapatin
Bir firin tepsisine sira sira dizin
230 C de uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin
Firindan cikardiktan sonra sicak et ya da tavuk suyuyla islatin
Sarimsakli yogurt ve erimis tereyagi ile servis yapin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul