Yalnız Mesajı Göster

Eskişehir İn Mercimekli Mantısı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskişehir İn Mercimekli Mantısı



Malzemeler:

İçi için

1 su brd yeşil mercimek

1 adet soğan

tuz

Hamuru için

2 yumurta

yoğurt

un

su

tuz



mercimeği ayıklayıp haşlıyoruz süzdükten sonra tuzunu kavurduğumuz soğanı isteğe bağlı baharat ekleyip bekletiyoruz

unun ortasını açıp yumurtları yoğurdu tuzu karıştırıp ılık suyla orta sertlikte hamur elde ediyoruzKalinligi ayni manti tarifindeki gibi olmali Kareleri biraz daha buyukce kesiyoruz(Kayseri mantısı gibi küçük küçük olmıcak) Ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun ve bohca gibi kapatin Bir firin tepsisine sira sira dizin 230 C de uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin Firindan cikardiktan sonra sicak et ya da tavuk suyuyla islatin

Sarimsakli yogurt ve erimis tereyagi ile servis yapin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla