Yalnız Mesajı Göster

Çömlek - Urfa Mutfağı (Afiyet Olsun )

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlek - Urfa Mutfağı (Afiyet Olsun )






ÇÖMLEK AFİYET OLSUN


Malzemeler:



1 1 kg parça et,

2 1 kg patlıcan,

3 2 kg domates,

4 1/2 kg yeşilbiber,

5 1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,

6 2 Soğan,

7 6–7 Diş sarımsak,

8 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:



Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır

Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır

Soğanlar iri iri doğranır

Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır

Sarımsaklar soyulup yıkanır

Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile


hafif pişirilirSoğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip


kavurmaya devam edilir (10-15 dakika)

Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur

Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir

Sıcak servis yapılır


Not: FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha


yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık


çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz


Afiyet Olsun


-Alıntı-

Alıntı Yaparak Cevapla