Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Salam Dilimleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Salam Dilimleri






Yine kahvaltı için çok hoş ve görüntüsüyle iştah kabartan bir çeşit Böylelikle salamı pişirerek yemiş oluyorsunuz Pişirirken kaşarların çok erimemesine dikkat edin



MALZEMELER:


◦8-10 dilim hindi veya dana salam

◦1 adet büyük boy patates

◦3-4 dilim kaşar peynir

◦Tuz, karabiber

◦3-4 çorba kaşığı sıvıyağ

Kızartmak için: Sıvıyağ


YAPILIŞI:


1Patateslerin kabuklarını soyup parmak şeklinde dilimleyin

2Patatesleri kızdırılmış yağda kızartın

3Tuz ve karabiber serpin

4Kaşarı da parmak şeklinde dilimleyin

5Salam dilimlerinin orta bölümlerine 1-2 adet patates dilimi koyun

6Patateslerin üzerlerine de birer kaşar koyun

7Salamları ikiye katlayıp kürdanla tutturun

8Salamlara arkalı önlü fırça ile sıvıyağ sürün

9Salamları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin180 derece fırında salamlar pişene dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla