08-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
&Quot;Sende Topla Düşlerini&Quot;-&Quot;Düşte Değişenler&Quot;
Kadın yüreği durgun, kendiyle barışık uykuyla uyanıklık arası bir durumda:
"Kapısı açık, büyük bir hamama giriyor Ortada kocaman havuz var sadece Pembe suyun içinde, pembe tenli, gözleri cam mavisi, pürüzsüz ay yüzüyle peri kadar güzel bir kız suyun içinde Suyun ılıklığı ile erimiş sabun parçaları durmadan birleşiyor, dağılıyor "
"Şu eriyikleri görüyor musun?"
Kadın cevap vermiyor Kendinden başka biri var mı diye etrafa bakıyor Hayır!Hiç kimse yok Herhalde kendisi yanıtlamak zorunda  
"Evet Görüyorum " diyecek diyemiyor Peri kızı hiç o tarafa bakmadan sürdürüyor konuşmasını
"Bu gördüğün eriyikler sabun gibi görünse de benim ruhumdur aslında"
Kadın iyice şaşkın, yaklaşıyor Peri kızı okşarcasına oynuyor eriyikleriyle
"Yüzelli yıldır ben buradayım, biliyor musun?"
"   "
"Sabırla sınıyorum ruhumu Dayanıklı kılabilmek için, ne kadar uzun yıl uğraşıp olgun hale getirirsem o kadar iyi Çalışmadan mutlu olunmaz Dünyaya ilk gidişimde bende çaba göstermeden her isteğimin olmasını arzuladım Zengin ve sağlıklı olup, sevilmeyi istedim hep"
"Dünyaya ilk gittiğimde mi dedin?Kaç kez dünyaya gittin ki?Burası neresi?Öbür dünya mı?"
"Öyle de denilebilir Dünyaya defalarca gittim Her defasında kendi eksikliğimi görüp ruhumu biraz daha olgunlaştırarak, mayalandırarak gittim Tam mutluluğu yakalayamadım Birşeyler eksik kaldı hep 'Bu defa da son gidişim olsun' diye düşündüm Acele etmiyorum Belki yüzyıllarca daha kalırım burada Çabalamak önemli Ha burda çabalamışım ha orda Sonuçta aynı kapıya çıkıyor "
"Peki zaman?Zaman önemli değil mi?"
"Zamanla uğraşacak zamanımız yok !!!"
Kadın o an o hamamda ne aradığını, kendisinin mutluluğu için neler tavsiye edebileceğini sormak istedi Vazgeçti Herkes kendi ruhu için uygun olan durumu, kendisi yaratacaktı Bunu anlamıştı  
'Bir an önce gitmeli' diye düşündü kadın Peri kızına, "Hoşça kal" diyerek ter içinde çıktı
((Kadın uyandığında ne istediğinin, ne yapması gerektiğinin ve en önemlisi kaderini asla değiştiremeyeceğini "SABIRLA" öğrenmesi gerektiğinin bilincindeydi  
alıntı
|
|
|