Konu
:
Trans Yağlar-Margarin
Yalnız Mesajı Göster
Trans Yağlar-Margarin
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Trans Yağlar-Margarin
Trans yağlar en tehlikeli yağlardır
Sıvı bitki yağlarının hidrojenizasyonu ile oluşur
Yağ ne kadar hidrojene ise o kadar katıdır
Bu yağ; Margarinler,Krakerler,
Patetes cipsleri,Patlamış mısır,Kremalı-Karamelli bisküiler,ve şekerlemelerde bulunur
Hindistan Cevizi Yağında = 0
Yemeklik Margarinde = 18
İç yağında = 1
Tereyağında = 5
miktarında bulunur
Yediklerimizin içeriğinde Hidrojene Nebati Yağ olup olmadığına dikkat etmeliyiz
Sağlıklı günler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul