Konu
:
Kızartmalar Üzerine
Yalnız Mesajı Göster
Kızartmalar Üzerine
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartmalar Üzerine
Kızartma yağları en fazla 3 kez kullanılabilir
Kızartma yapıldıktan sonra yağı süzerek bir cam kavanoza alın ve bir sonraki kızartma işelmine kadar ağzı kapalı şekilde buzdolabında saklayın
İkinci ve üçüncü kez kullanımda mutlaka içine kullanılmamış yağ ilave edin
Fritözde kızartma işlemi yağın belli bir ısının çıkmasını engellediği ve yanmayı önlediği için daha sağlıklı
Beyaz eti yağda kızartmak yerine kendi yağında teflon tavadaa kızartmanız besin değerini yitirmemesi açısından daha iyi bir yöntem, üstelik yağda kızartmaya göre daha pratik
Beyaz eti mutlaka kızartmak istiyorsanız yağı sadece bir kere kullanmalısınız
Kızartma için uygun olan yağlar dumanlanma noktası yüksek olan yağlardır, sırasıyla sızma zeytin yağı, ayçiçek ve mısır yağı kızartmalarda kullanılabilir
Kızartma işlemi sırasında istemediğimiz kimyasal maddeler oluşur, bunu engelleyemeyiz ancak miktarını azaltabiliriz
Kızartma yediğimiz öğünde çeşitli taze sebzeleri bir arada içeren yani antioksidan vitaminleri bol miktarda içeren salata yememiz bu zararlı maddelerin vücuttaki etkilerini azaltacaktır
Çalışan ve zamanı dar olan insanlar olarak pratik uygulamaları bizler de araştırıyoruz, kızartma bu yöntemler arasında aslında en zahmetli olanı, çünkü yağı süzmek, fritözün temizliği daha zahmetli
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz sebze ve etler en fazla 40 dakikada fırında pişiyor
Böylece hem pratik hem de sağlıklı yemekler hazırlamış oluyorsunuz
Kızartma işemini yağ yerine fırında yapmanız en sağlıklısı olacaktır
kaynak:
Ayşen Arıcan- Diyetisyen
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul