Konu
:
Vişne Soslu Elma Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Soslu Elma Kızartması
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Soslu Elma Kızartması
Vişne soslu elma kızartması
VİŞNE SOSLU ELMA KIZARTMASI
2 elma
1 su b
toz şeker
1 su b
vişne
1 çorba k
nişasta
1 yumurta
2 çorba k
un
HAZIRLANIŞI:
Vİşne sosu için; vişneler, tozşeker ve su tencereye alınır
kaynayıncaya
kadar pişirilir
diğer taraftan elmaların çekirdek yatağı çıkarılır, halka halka
ve ince kesilir
bulamaç için; yumurta, un ve su karıştırılır
elmalar önce una
daha sonra bulamaça batırılıp yağda kızartılır
bu arada sosun kıvamının
bağlanması için nişastaya biraz su katılarak sosa ilave edilir
kızarmış
elmalar servis tabağına alınarak üzerine vişne sosu gezdirilir
toz fıstık ve
hindistan ceviziyle servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul