Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Tel Kadayıf Tarifi Ve Yapilisi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Tel Kadayıf Tarifi Ve Yapilisi



MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dkKaç Kişilik 4Yöntem 250 gr tel kadayıf

125 gr margarin

1 Su bardağı süt

2 Çorba kaşığı irmik

Şurubu için :

2 Su bardağı tozşeker

2 Su bardağı su

Yarım limon suyu

Üzerini süslemek için :

Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık

Hazırlanışı[*]Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun[*]Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin[*]Üzerine sütlü irmiği dökün[*]Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin[*]Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın[*]Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın[*]Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün[*]Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin[*]Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın[/list]

Alıntı Yaparak Cevapla