Konu
:
İrmikli Tel Kadayıf Tarifi Ve Yapilisi
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Tel Kadayıf Tarifi Ve Yapilisi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Tel Kadayıf Tarifi Ve Yapilisi
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
2
Süre
40 dk
Kaç Kişilik
4
Yöntem
250 gr tel kadayıf
125 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı irmik
Şurubu için :
2 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzerini süslemek için :
Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık
Hazırlanışı
[*]Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun
[*]Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin
[*]Üzerine sütlü irmiği dökün
[*]Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
[*]Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın
[*]Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın
[*]Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün
[*]Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin
[*]Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın
[/list]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul