Konu
:
Frambuaz Soslu Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Frambuaz Soslu Cheesecake
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuaz Soslu Cheesecake
MALZEMELER:
Tabanı için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı+ 2(tepeleme) yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gr tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1 yumurta
Cheese Krema için:
200 gr krem peynir veya labne peyniri
2-3 yemek kaşığı süzme (ya da koyu kıvamlı) yoğurt
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt (krem şanti çırpmak için)
3 yumurta sarısı
8 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı jöle (kısık ateşte eritilmiş);
Not: alternatif olarak yaprak jelatin ya da toz jöle (1 paket)tart jölesi de, (üzerindeki tarife göre hazırlanıp eklenebilir)
Frambuaz Sos: (Servis için)
250 gr frambuaz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
3 tepeleme yemek kaşığı dolusu toz şeker
YAPILIŞI:
Cheesecake tabanı için:
Malzemeler karıştırılıp mikser ile iyice çırpılır
Homojen kıvama getirilir
28 cm çağında kelepçeli bir kalıp yağlanır
Çırpılan hamur kalıba dökülüp 180 derecelik (önceden ısıtılmış) fırında 15-20 dakika pişirilir
Soğuyunca kalıptan çıkarılır
Kelepçeli kalp iyice yıkanıp kurulanır
Bisküvi tabanı tekrar kalıba konur
Cheese krema (dolgusu) için: Yoğurt ve krem peynir iyice çırpılarak homojen hale getirilir
Ayrı bir kapta şekerle birlikte iyice çırpılan yumurta sarıları, yavaş yavaş peynirli karışıma eklenir
Krem şanti sütle hazırlanıp karışıma eklenir
Eritilen jöle, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi de kremaya katılarak pürüzsüz bir karışım elde edilir
Cheese krema, kalıptaki bisküvi tabanının üzerine dökülür
Cheesecake, buzdolabında birkaç saat (jölesi donana ve kıvamını bulana kadar) bekletilir
Cheesecake tadının tam oturması için tercihan 1 gün bekletilir
Frambuaz sosu ve arzuya göre kivi ve portakal dilimleri ile süslenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul