Konu
:
Kestane Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Püresi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Püresi
Kestane Püresi
MALZEMELER:
-Yarım kg
kestane
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur
2- İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur
3- Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır
4- Püre makinesinden geçirilir
Şeker ve azar azar süt konarak pişirilir
5- Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır
Not: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılır
Esenlikler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul