Yalnız Mesajı Göster

Kestane Püresi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Püresi



Kestane Püresi

MALZEMELER:

-Yarım kg kestane
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur
2- İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur
3- Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır
4- Püre makinesinden geçirilir Şeker ve azar azar süt konarak pişirilir
5- Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır

Not: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılır

Esenlikler

Alıntı Yaparak Cevapla