Konu
:
Berliner,Berliner Tatlısının Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Berliner,Berliner Tatlısının Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Berliner,Berliner Tatlısının Yapılışı
Malzemeler :
• Un 400 g
• Süt 25 g
• Margarin 50 g
• Toz şeker 40 g
• Yaş maya 25 g
• Yumurta 2 adet
• Tuz 7 g
KIZARTMAİÇİN
• Ayçiçek Yağı
SÜSLEME İÇİN
• Kayısı marmelatı
• Çikolata
• Pudra şekeri
Unun ortası açılıp bütün malzemeler koyulur ve yoğrulur
Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir
Küçük parçalara bölünür, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir
Kurumaması için üzeri örtülür
Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir
Hamurlar orta ateşte yağın içine atılır
Yağın içindeki berlinerler renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerin de pişip renk alması sağlanır
Yağın içinden çıkanlan berlinerler soguduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir
Üstlerine pudra şekeri serpilir
Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul