Yalnız Mesajı Göster

Çatal Lokması - Çatal Lokması Yapilisi - Çatal Lokması Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Lokması - Çatal Lokması Yapilisi - Çatal Lokması Tarifi



Malzemeler

3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı bal

Yapilisi

Derin bir kaba unu döküp ortasını açın
Sıvıyağ hariç bütün malzemeyi kaba ekledikten sonra pütürsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun
Hamurunuzu silindir şeklinde yuvarlayın
5 cm'lik parçalara bölün
Her parçanın 2 ucunu ½ cm kadar kesin
Hazırladığınız lokmaları kızgın sıvı yağda kızartıp emici kağıda çıkartın
Üzerine bal gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla