Konu
:
Vejetaryen Kalburabastı Tarifi / Vejetaryen Kalburabastı Yapılışı / Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Kalburabastı Tarifi / Vejetaryen Kalburabastı Yapılışı / Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Kalburabastı Tarifi / Vejetaryen Kalburabastı Yapılışı / Tarifi Nedir
Vejetaryen Kalburabastı Tarifi / Vejetaryen Kalburabastı Yapılışı / Tarifi Nedir
Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
250 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş)
1/3 bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak süt
4 bardak un
Hamuru
1,5 bardak şeker
1 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Unu bir kaba koyup ortasını açın ve tereyağını veya sıvı yağı koyun, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karıştırmaya başlayın
Yumuşak, güzel bir hamur olana kadar süt ekleyerek yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır
Akşamdan dolaba koyup en azından 4-5 saat dinlendirin
Soğutulmuş hamuru dolaptan alıp, golf topu veya biraz daha büyük hamur parçalarına ayırın
Rendenizin küçük delikli tarafını kullanıp her topu bastırıp açın ve içi kısmen boş daha büyücek bir hamur topu elde edin
Üst kısmında rendenin delik izleri kalacaktır
Yağlı kağıt üzerine koyarak 350 derecelik fırında 35 dakika veya üstü kızarana kadar pişirin
Şurubu:
Daha önceden 1,5 bardak şekeri 1 bardak su ile, 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika kaynatın
Soğutup, henüz çok sıcak olan pişmiş kurabiyeleri içine atın
10 dakika kadar sonra çıkarıp, fırında sıcak tuttuğunuz diğerlerini şuruba atın
Topların hepsi şurupta biraz kalınca servis tabağına alın ve şurubun hepsini üstlerine dökün
Not: Bu zengin bir tatlıdır ve tadı sadece tereyağından gelir o yüzden lütfen tereyağ kullanıp başka alternatif kullanmayın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul