Yalnız Mesajı Göster

Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı



Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı

Malzemeler:

8 yaprak jelatin (şeffaf),
80 gr tozşeker,
1 yemek kaşığı vanilyalı şeker,
500 gr tam yağlı yoğurt,
250 gr krem şanti,
100 gr menekşe şekerlemesi,
200 gr taze çilek


Tarifi:

Jelatini soğuk suya bastırın Şekeri, vanilyalı şekeri 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp şurup kaynatın Soğuduktan sonra şurubu yoğurda karıştırın

Jelatini ellerinizin arasında iyice sıkın, paketteki tarife göre eritin ve yoğurda karıştırın

Kremayı çırpın, menekşelerin yarısını doğrayın ve krem şanti ile birlikte yoğurda katın Yoğurdu kaselere doldurup, buzdolabında 4 - 6 saat sertleşmeye bırakın

Çilekleri yıkayın, yarısını mikserde püre haline getirin, öbür yarısını ortadan kesin
Kalıpları dolaptan çıkarın, tatlı tabaklarına ters çevirin Çilek, püre ve menekşe ile garnitür yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla