08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı
Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı
Malzemeler:
8 yaprak jelatin (şeffaf),
80 gr tozşeker,
1 yemek kaşığı vanilyalı şeker,
500 gr tam yağlı yoğurt,
250 gr krem şanti,
100 gr menekşe şekerlemesi,
200 gr taze çilek
Tarifi:
Jelatini soğuk suya bastırın Şekeri, vanilyalı şekeri 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp şurup kaynatın Soğuduktan sonra şurubu yoğurda karıştırın
Jelatini ellerinizin arasında iyice sıkın, paketteki tarife göre eritin ve yoğurda karıştırın
Kremayı çırpın, menekşelerin yarısını doğrayın ve krem şanti ile birlikte yoğurda katın Yoğurdu kaselere doldurup, buzdolabında 4 - 6 saat sertleşmeye bırakın
Çilekleri yıkayın, yarısını mikserde püre haline getirin, öbür yarısını ortadan kesin
Kalıpları dolaptan çıkarın, tatlı tabaklarına ters çevirin Çilek, püre ve menekşe ile garnitür yapın
alıntı
|
|
|