Yalnız Mesajı Göster

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ARMUT MARMELATı

MALZEMELER

1200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil


HAZIRLANIŞI

Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunArmutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla