Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı



İrmikli Şeftali Hazırlanışı - Tatlı Tarfileri - İrmikli Tatlı Hazırlanışı




Malzemeler

2 su bardağı şeftali suyu
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
Üzeri İçin;
2 adet şeftali


# İlk işlem olarak şeftalilerin kabukları soyulur Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkartılır ve dilimlenir
# Orta büyüklükteki kek kalıbı yada cam bir kap hafif ıslatılır Doğranan şeftaliler düzgün bir şekilde dizilir Bir kenara bırakılır
# Bir tencereye şeftali suyu, su, irmik ve toz şeker konur, önce soğuk olarak karıştırılır Daha sonra orta ateşli ocakta sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir
# Ateşten alına irmikli karışıma margarin eklenir, iyice karıştırılır Önceden hazırlanmış şeftali dilimlerinin üzerine dökülür, üzeri düzeltilir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir
# Yaklaşık 4 yada 5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir, dilimlenerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla