Konu
:
İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı
İrmikli Şeftali Hazırlanışı - Tatlı Tarfileri - İrmikli Tatlı Hazırlanışı
Malzemeler
2 su bardağı şeftali suyu
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
Üzeri İçin;
2 adet şeftali
# İlk işlem olarak şeftalilerin kabukları soyulur
Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkartılır ve dilimlenir
# Orta büyüklükteki kek kalıbı yada cam bir kap hafif ıslatılır
Doğranan şeftaliler düzgün bir şekilde dizilir
Bir kenara bırakılır
# Bir tencereye şeftali suyu, su, irmik ve toz şeker konur, önce soğuk olarak karıştırılır
Daha sonra orta ateşli ocakta sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir
# Ateşten alına irmikli karışıma margarin eklenir, iyice karıştırılır
Önceden hazırlanmış şeftali dilimlerinin üzerine dökülür, üzeri düzeltilir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir
# Yaklaşık 4 yada 5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir, dilimlenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul