Konu
:
Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı
Turunç Çiçeği -Turunç Çiçeği Reçeli - Turunç Çiçeği Reçelin Yapılışı -Tarifi
Malzemeler
* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon
Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır
2
Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır
3
Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır
4
Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir
5
Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir
6
Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır
7
Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul