Yalnız Mesajı Göster

Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı



Turunç Çiçeği -Turunç Çiçeği Reçeli - Turunç Çiçeği Reçelin Yapılışı -Tarifi

Malzemeler

* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon



Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır
2 Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır
3 Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır
4 Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir
5 Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir
6 Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır
7 Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur




Alıntı Yaparak Cevapla