Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı



Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır



Malzemeler:


200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)

her dilim başına 1 top dondurma


Şerbeti için:


2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı




Yapılışı:


Sütlü Şerbet Yapılışı:


Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)


Tatlının Yapılışı:


1 Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün

2 Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin

3 Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyinBuzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla