Konu
:
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:
200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
her dilim başına 1 top dondurma
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Sütlü Şerbet Yapılışı:
Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın
Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın
Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın
(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)
Tatlının Yapılışı:
1
Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün
2
Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin
3
Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyin
Buzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul