Konu
:
Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı
incir reçeli nasıl yapılır - incirden reçel yapımı - olgun incir reçeli - ham incir reçeli - incir reçeli tatifi - baba incir ne demektir
Malzemeler:
Yarım kg ham incir
2 su bardağı şeker
2-2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Yapılışı:
İlk işlem olarak incir ağacının ilk verdiği mahsul olan ham incirler soyulur
Bir tencereye bol miktarda su konur, kaynatılır ve soyulan incirler atılır
Tam pişmeden, sadece yumuşayacak kadar haşlanır
Bu arada başka bir tencereye şeker ve su konur, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir
Şerbet kıvam alınca limon tuzu katılır
İncirler kaynayan sudan alınır
Hafif sıkarak şerbete atılır, şeffaflaşana kadar kısık ateşte pişirilir
Ateşten alamadan hemen önce vanilya katılır, karıştırılır
Ocak kapatılır, reçel tencerede soğutulur
Sonra kavanoza doldurulur
Not: Ağacın ilk veren incir mahsulune "baba incir" de denir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul