Yalnız Mesajı Göster

Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı



incir reçeli nasıl yapılır - incirden reçel yapımı - olgun incir reçeli - ham incir reçeli - incir reçeli tatifi - baba incir ne demektir

Malzemeler:


Yarım kg ham incir

2 su bardağı şeker

2-2,5 su bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu

1 paket vanilya


Yapılışı:


İlk işlem olarak incir ağacının ilk verdiği mahsul olan ham incirler soyulur

Bir tencereye bol miktarda su konur, kaynatılır ve soyulan incirler atılır

Tam pişmeden, sadece yumuşayacak kadar haşlanır

Bu arada başka bir tencereye şeker ve su konur, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir

Şerbet kıvam alınca limon tuzu katılır

İncirler kaynayan sudan alınır Hafif sıkarak şerbete atılır, şeffaflaşana kadar kısık ateşte pişirilir

Ateşten alamadan hemen önce vanilya katılır, karıştırılır

Ocak kapatılır, reçel tencerede soğutulur Sonra kavanoza doldurulur



Not: Ağacın ilk veren incir mahsulune "baba incir" de denir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla