Konu
:
Elmalı Sıcak Helva Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Sıcak Helva Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Sıcak Helva Tarifi Yapılışı
Elmalı Sıcak Helva tarifi - Elmalı Sıcak Helva nasıl yapılır
Özellikle balık sonrası güzel gidecek bir tatlı
MALZEMELER
* Her 1 kap güveç için yarım elma
* Kabın kalanını dolduracak kadar helva
* Tarçın
* Üzeri için; ceviz, fındık, fıstık, badem ya da hindistan cevizi
TARİF
Güveç kabına öncelikle elmaları küp küp doğrayıp zemine yayarak yerleştirin
Elmaların üzerine tarçını serpin
En üste helvayı kabı dolduracak kadar ilave edin
Kabın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin
Üzerini isteğinize göre ceviz, fındık, fıstık, badem, hindistan ceviziyle süsleyip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul