Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Sıcak Helva Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Sıcak Helva Tarifi Yapılışı



Elmalı Sıcak Helva tarifi - Elmalı Sıcak Helva nasıl yapılır



Özellikle balık sonrası güzel gidecek bir tatlı


MALZEMELER


* Her 1 kap güveç için yarım elma

* Kabın kalanını dolduracak kadar helva

* Tarçın

* Üzeri için; ceviz, fındık, fıstık, badem ya da hindistan cevizi




TARİF


Güveç kabına öncelikle elmaları küp küp doğrayıp zemine yayarak yerleştirin


Elmaların üzerine tarçını serpin


En üste helvayı kabı dolduracak kadar ilave edin


Kabın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin


Üzerini isteğinize göre ceviz, fındık, fıstık, badem, hindistan ceviziyle süsleyip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla