Konu
:
Frambuaz Reçeli Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Frambuaz Reçeli Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuaz Reçeli Tarifi Yapılışı
Frambuaz Reçeli Tarifi - Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır - Frambuaz Reçeli Malzemeleri
Frambuaz Reçeli
Malzemeler
500 gr
frambuaz
300 gr
toz şeker
Yarım limon
Hazırlanışı
Frambuazı, şekeri ve limon suyunu bir tencereye koyup yavaşça karıştırın
Karışımı, orta ateşte pişirip bir taşım kaynatın
Bir kevgir yardımıyla yüzeye çıkan köpükleri alın
Kaynattıktan sonra 10 dakika daha, zaman zaman tahta bir kaşıkla karıştırarak yüksek ateşte kaynatmaya devam edin
Köpüklenme olmaya devam ederse, köpükleri alın
Kavanozları ve kapaklarını 10 dakika boyunca 100 derece fırında ya da 5 dakika kaynar suya koyarak sterilize edin
Sıcak reçeli, kavanozlara boşaltın ve 24
saat boyunca kapalı kavanozları ters olarak bekletin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul