Konu
:
Gül Tatlisi Tarifi - Gül Tatlisi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Gül Tatlisi Tarifi - Gül Tatlisi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Tatlisi Tarifi - Gül Tatlisi Yapılışı
Gül Tatlisi Tarifi
Gül Tatlisi Yapılışı
Gül Tatlisi Malzemeleri
GÜL TATLISI
Malzemeler:
1 cay bardagi eritilmis tereyagi veya margarin
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
alabildigi kadar un,
gida boyalari
serbeti:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1limonun suyu
Yapilisi:
Eritilmis ve ilinmis margarin,yogurt ve siyiyagi karistirin
Kabartma tozunu biraz un ile karistirip eleyerek ekleyin
Vanilya sekerini katin ve karistirin
Un istedikce eleyerek ekleyin
kulak memesi kivamina gelinceye kadar unu katin
Hamuru iki büyük-güler icin- bir kücük-yapraklar icin- parcaya bölün ve boyalari ekleyin
(Ben pembe güller icin kirmizi,sari güller icinde sari,yapraklar icinde yesil toz gida boyasi kullandim
Siz istediginiz farkli renklerde kullanabilirsiniz
Hamuru merdane yardimi ile unlanmis bir zeminde ince acin
Cay bardagi yardimi ile yuvarlaklar kesin
Sonra bu yuvarlaklari 4 er gruplar halinde yan yana dizin
Dizerken birbirlerinin biraz üstlerine gelmesini saglayin
Daha sonra bu 4 lü dizilen yuvarlaklari rulo seklinde sarin
Bicak ile ortadan bölün
Böylelikle iki gül elde etmis olacaksiniz
Yaglanmis firin tepsisine (ben yagli kagit kullandim)dizip orta dereceli firinda pisirin
Üzerlerinin yanmamasina dikkat edin
Firindan cikinca ilinmis serbeti üzerine dökün
Nasil? Bu tabaktan bir gül yemek hos olmaz mi?Buyrun!
Yapilisi:
1
serbeti kaynatip sogumaya birakiyoruz
2
gida boyasi,un haric bütün malzemeleri karistiriyoruz
3
kulak memesi yumusakliginda bir hamur olana kadar un ekleyip iyicene yoguruyoruz
4
istege göre gida boyalari eklenir
5
hamuru cok ince aciyoruz(5mm kadar)
6
cay bardagi yardimiyla yuvarlaklar kesiyoruz
7
4 parca üst üste koyarak
8
9
bir ucundan baslayarak rulo yapalim
10
ve tam ortasindan keselim
11
yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim
12
175 derecede isitilmis firinda 20-25 dakika pisirelim
13
firindan cikan tatlilarin üzerine soguk surubu dökelim
Not: surubun hepsini bir seferde dökmeyelim tatlilar surubu cekdikce surub ilave edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul