08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı
Gelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır - Gelin Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler:
* 1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
* 1 su bardağı tahin
* 3 yemek kaşığı pekmez
* 1 paket kabartma tozu
* 4 su bardağı un
* Şerbeti için;
* 2 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
* Öncelikle şerbet için, toz şekerle suyu tencereye koyup karıştırın
* Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın
* Derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elinizle karıştırın
* Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
* Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin
* Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayın ve baklava dilimi formunda kesin
* Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin
* Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelin
* Afiyet olsun
|
|
|