Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı



Kayısı Marmelatı Tarifi - Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır - Kayısı Marmelatı Malzemeleri






Kayısı marmelatı için iyice olgunlaşmış kayısılar kullanılır Kayısılar iyice yıkanır, çekirdekleri çıkarılır Sonra ezme makinasında veya kevgirden geçirilerek ezmesi elde edilir Kayısılar ezme makinasından ve kevgirden kolay geçmiyorsa onları kendi suyu ile veya çok az bir su ile kaynatılarak yumuşatılır Sonra ezmesi yapılır

Kayısı marmelatı hazırlanırken;
1 kg kayısı ezmesi,
750-900 gram şeker,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

Ezme pişirme tenceresine konur, kuvvetli ateş üzerinde ısıtılırken şekeri parti parti ilave edilir Pişme kıvamını bulurken limon suyu veya limon tuzu da katılarak 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır Sıcakken temiz ve kuru kaplara doldurulur

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla