Konu
:
Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı
Kayısı Marmelatı Tarifi - Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır - Kayısı Marmelatı Malzemeleri
Kayısı marmelatı için iyice olgunlaşmış kayısılar kullanılır
Kayısılar iyice yıkanır, çekirdekleri çıkarılır
Sonra ezme makinasında veya kevgirden geçirilerek ezmesi elde edilir
Kayısılar ezme makinasından ve kevgirden kolay geçmiyorsa onları kendi suyu ile veya çok az bir su ile kaynatılarak yumuşatılır
Sonra ezmesi yapılır
Kayısı marmelatı hazırlanırken;
1 kg
kayısı ezmesi,
750-900 gram şeker,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır
Ezme pişirme tenceresine konur, kuvvetli ateş üzerinde ısıtılırken şekeri parti parti ilave edilir
Pişme kıvamını bulurken limon suyu veya limon tuzu da katılarak 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır
Sıcakken temiz ve kuru kaplara doldurulur
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul