Konu
:
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Lokma Tatlısı Tarifi
Lokma Tatlısı Yapılışı
Lokma Tatlısı
Lokma Tatlısı Tarifi
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 kesme şeker
- 1 tutam tuz
- Hindistan cevizi
ŞURUBU İÇİN
- 2
5 su bardağı toz şeker
- 2
5 su bardağı su
- Çeyrek Limonun suyu
YAPILIŞI
Şeker ile suyu kaynatın
Limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alın
Unu geniş bir hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın
1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin
Mayayı ilave edip ılık bir yerde mayalanmaya bırakın
Mayalı suyu una ilave edin
Tuz ve yumurtayı ekleyin
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın
Hamur kabının üzerini örtüp kabarmaya bırakın
Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın
Hamurlardan küçük parçalar alıp kızartın
Lokmalar sıcakken şurubu içine ekleyin
Şurubu çekince servis tabağına alın
Üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serpip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul