Yalnız Mesajı Göster

Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı



Baklava Yufkasından Börek nasıl yapılır - Baklava Yufkasından Börek tarifi



Çıtır çıtır, lezzetli ve yapımı kolay börekler


MALZEMELER


* 1/2 kg baklavalık yufka

* 150-200 gr beyaz peynir

* 5-6 dal maydanoz

* Yufkaları yağlamak için sıvı yağ ve su

* 1 yumurta sarısı

* Üzeri için; çörek otu ve susam




TARİF


Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın Peynirle karıştırıp bir kenarda bekletin


Daha sonra dikdörtgen şeklinde olan yufkalardan birini tezgahın üzerine serin Üzerine bir kaşık sıvı yağ bir iki kaşık su gezdirip bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün Bu şekilde 3 kat yufkayı üst üste hazırlayın


Hazırladığınız yufkanın bir tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın ve dört parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin


Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın


Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin Sıcak olarak servis edin


NOT: Soğuduğunda börekler biraz sertleşiyor Soğumuş olan börekleri tekrar tavada ısıtıp yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla