Konu
:
Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı
Baklava Yufkasından Börek nasıl yapılır - Baklava Yufkasından Börek tarifi
Çıtır çıtır, lezzetli ve yapımı kolay börekler
MALZEMELER
* 1/2 kg
baklavalık yufka
* 150-200 gr
beyaz peynir
* 5-6 dal maydanoz
* Yufkaları yağlamak için sıvı yağ ve su
* 1 yumurta sarısı
* Üzeri için; çörek otu ve susam
TARİF
Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın
Peynirle karıştırıp bir kenarda bekletin
Daha sonra dikdörtgen şeklinde olan yufkalardan birini tezgahın üzerine serin
Üzerine bir kaşık sıvı yağ bir iki kaşık su gezdirip bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün
Bu şekilde 3 kat yufkayı üst üste hazırlayın
Hazırladığınız yufkanın bir tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın ve dört parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin
Sıcak olarak servis edin
NOT: Soğuduğunda börekler biraz sertleşiyor
Soğumuş olan börekleri tekrar tavada ısıtıp yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul