Konu
:
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
Dondurmalı Yanardağ Pastası Yapılışı
Dondurmalı Yanardağ Pastası
MALZEMELER:
-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
-1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
-1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
-Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
DONDURMA İÇİN:
-Kaymaklı veya vanilya dondurma
ÜZERİ İÇİN
-4 yumurta
-3 kahve fincanı şeker
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- 25 cm
çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır
2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır
Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır
Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir
Soğuyunca kalıptan çıkarılır
3- Enine iki parçaya kesilir
Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır
Arasına dondurma konur
Buzlukta soğuk olarak saklanır
4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok
koyu bir şurup yapılır
Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir
Kaynar şurup dökülüp karıştırılır
Vanilya konur
5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur
Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır
6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır
Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar
Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul