Konu
:
Kıymalı Bazlama Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Bazlama Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Bazlama Tarifi Yapılışı
Kıymalı Bazlama Tarifi - Kıymalı Bazlama Yapılışı - Kıymalı Bazlama Nasıl Yapılır - Kıymalı Bazlama Malzemeleri
1 paket instant maya
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Alabildiğince un
İçi İçin:
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Maya, su, süt karıştırılır
Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda hamur olana kadar elenmiş un katılır
Hamur 1 saat dinlendirilir
Bu arada soğan yağda pembeleştirilir
Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur
İnce doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dakika daha pişirilir
Dinlenen hamurdan yumurta kadar bezeler ayrılır
Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
Ortasına yeteri kadar iç konur, kenarlardan toplanır, sonra üzerine bastırılarak yassılaştırılır
Çok az yağ bulunan teflon tavada iki yüzü pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul