Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı



Zeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır



Malzemeler:

* 2 su bardağı kuru barbunya
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet havuç
* 2 adet kuru soğan (Orta boy)
* 3-4 diş sarımsak
* 1 adet kırmızı sivri biber (Kuru)
* 1 kaşık domates salçası
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* Maydanoz
* Tuz


Yapılışı:

* Barbunya fasulyesini akşamdan ıslatıyoruz
* Bir tencereye sıvıyağı, yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sarmısağı, kabuklarını soyduğumuz havuçları (küçük kare şeklinde) doğruyoruz, kırmızı biberi koyup hafifçe soteliyoruz
* Sonra bir kaşık salçayı koyup bir iki karıştırıyoruz
* Üzerine 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz
* Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp tencereye ilave ediyoruz
* Orta hararetli ateş üzerinde fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz
* Fasulyeler yumuşayınca tuzunu koyuyoruz
* Yüze yüz suyu kalınca ateşten alıyoruz
* Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapıyoruz

NOT: Fasulyeleri haşlayarak pişirebiliriz O zaman suyunu az koyuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla