Konu
:
Pirinç Ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Pirinç Ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinç Ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
Pirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi - Pirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Malzemeleri - Pirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Yapılışı
* 1 bardak Amerikan pirinci
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 buçuk bardak doğranmış soğan (yaklaşık 2 orta boy)
* 1/3 bardak kuru üzüm
* Yarım çay kaşığı kahve
* 2 çay kaşığı kuru kekik
* 1 buçuk çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
* 1 buçuk çay kaşığı kimyon
* 2 bardak su
* Yaklaşık 18 adet asma yaprağı, yıkanmış, süzülmüş, sapları ayıklanmış
* Süzme yoğurt
* Limon dilimleri
Pirinç ve Kuru Üzümlü Yaprak Sarması Hazırlanışı
Fırını 180°C’ye kadar ısıtın
Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte ısıtın
Soğanları ve soteyi ekleyip kahverengileşinceye kadar çevirin
Kuru üzümleri, kahveyi, kekiği, biber ve kimyonu ekleyin
Pirinç ve bir bardak suyu koyup karıştırın
Ateşi kısın, kapatın ve pirinç kısmen pişinceye kadar ve hiç su kalmayıncaya kadar ara ara karıştırarak yaklaşık 12 dakika pişirin
Tuzla çeşnilendirin
Ilıklaşıncaya kadar soğutun
Bir asma yaprağını damarlı tarafı üste gelecek şekilde tezgaha yayın
En geniş kısmına 2 çorba kaşığı pirinç karışımı koyun
Yaprağın alt kısmını kıvırın
Her iki tarafını da içine alarak yaprağı sarın
Hazırlanmış fırın tepsisine kapatılmış uçlarını aşağıya gelecek şekilde dizin
Kalan yapraklar ve pirinç karışımıyla kapta tek bir dizi yapacak şekilde tekrar edin
Sarılı yapraklar üzerine 1 bardak su dökün
Folyo ile kaplayın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 40 dakika kadar fırında pişirin
Yoğurt ve limon dilimleriyle ılık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul