08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köy Usulü Domates Dolması Tarifi Yapılışı
Köy Usulü Domates Dolması Tarifi - Köy Usulü Domates Dolması Yapılışı - Köy Usulü Domates Dolması Nasıl Yapılır - Köy Usulü Domates Dolması Malzemeleri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10 iri domates (6'sı ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılmış; 4'ü soyulup, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış)
4 tatlı kaşığı maydanoz (doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1+1/2 su bardağı bayat ekmek içi (bunun 1 bardağı, 1/4 su bardağı et suyunda 10 dakika bekletilmelidir)
4 hamsi filetosu yada ançüez (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
1 çorba kaşığı zeytinyağı orta boy bir güveçte, orta ateşte ısıtınız Yağ kızınca, içine ikiye bölünmüş domatesleri koyarak zedelenmeden 1 dakika pişiriniz Domatesleri delikli bir kepçeyle fırın tepsisine alarak bir kenara bırakınız
Güvece 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyunuz Maydanoz, sarımsak ve doğranmış domatesleri katarak 5 dakika pişiriniz
Bu arada, bir tahta kaşıkla, ıslatılmış ekmek içlerini bir süzgeçten küçük bir kaseye süzerek bir kenara bırakınız
Püre haline gelen ekmek içi ve hamsi filetolarını güveçteki karışıma katarak, 2 dakika daha pişiriniz Güveci ateşten indirip, içindeki karışımdan bir tahta kaşıkla alarak ikiye bölünmüş domatesleri doldurunuz
Artan kuru ekmek içi ve kaşar peynirini, küçük bir kasede karıştırınız Bu karışımı domateslerin üstüne serpip üstüne 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdiriniz
Tepsiyi fırının orta katına yerleştirip, 20 dakika pişirdikten sonra fırından alarak domates dolmalarınızı hemen yada soğuttuktan sonra servis ediniz
|
|
|