Konu
:
Acılı Kapuska Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Kapuska Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Kapuska Tarifi Yapılışı
Acılı Kapuska Tarifi - Sebze Yemekleri Tarifleri - Acılı Kapuska Nasıl Yapılır - Acılı Kapuska Malzemeleri
Malzemeler
* 1/2 kg göbek Lahana
* 1 çorba kaşığı Tereyağı
* 1 adet iri Soğan
* 250 gr Kıyma
* 1 çorb akaşığı Domates Salçası
* 1/2 çay bardağı Bulgur
* 2-3 adet kurutulmuş acı Kırmızı Biber veya pul biber
* Tuz
*
* 2 Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Lahanayı iyice yıkayalım ve göbek kısmını doğrayarak bekletelim
Doğranmış soğanı, tereyağında veya margarinde hafifçe sarartalım
Üzerine kıymayı ekleyelim
Kıymanın rengi değişene dek kavuralım
Suyla incelttiğimiz salçayı kıymanın üzerine ekleyip 2 dakika daha kavuralım
Üzerine lahanaları ilave edip, lahanalar hafifçe yumuşayana dek ve arada bir karıştırarak pişirelim
Ardından bulguru, tuzu ve biberleri ekleyelim
Lahanaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edip, yemeğimizi pişmeye bırakalım
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul