Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır



ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemeler ; 4-5 kişi için


1 adet Tavuk


2 dilim ekmek içi


3 su bardağı Ceviz İçi


Tuz, Kırmızı Biber



Hazırlanışı;

Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır


3 su bardağı Ceviz İçi, makinadan geçirilirek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur Yağı cıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür


Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır Birlikte tekrar makinadan geçirilir Tavuk suyu ilave edilir Karıştırılır


Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır


Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir


Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkes Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir


Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla