08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır
ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler ; 4-5 kişi için
1 adet Tavuk
2 dilim ekmek içi
3 su bardağı Ceviz İçi
Tuz, Kırmızı Biber
Hazırlanışı;
Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır
3 su bardağı Ceviz İçi, makinadan geçirilirek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur Yağı cıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür
Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır Birlikte tekrar makinadan geçirilir Tavuk suyu ilave edilir Karıştırılır
Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır
Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir
Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkes Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir
Afiyet olsun     
|
|
|