Konu
:
Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi / Mısırlı Barbunya Piyazı Yapılışı / Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi / Mısırlı Barbunya Piyazı Yapılışı / Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi / Mısırlı Barbunya Piyazı Yapılışı / Tarifi Nedir
Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi / Mısırlı Barbunya Piyazı Yapılışı / Tarifi Nedir
Malzemeler:
- 250 gr taze barbunya
- 1 kırmızı soğan
- 2 dal taze soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır
- 5-6 siyah zeytin
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım limon
- tuz, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı:
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın
Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzgece alın soğumasını bekleyin
Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun
Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın
Yumurtaları katı kıvamda haşlayın
Ilıyınca kabuklarını soyup dilimleyin
Sarımsakları soyup ezin
Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı tozbiber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın
Barbunyayı derin bir kaseye alıp mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip karıştırın
Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul